latinica  ћирилица
30/03/2017 |  16:00 ⇒ 18:28 | Аутор: РТРС

Сребреница: Одборници СО проширили листу приоритетних пројеката (ВИДЕО)

Одборници Скупштине Општине Сребреница донијели су одлуку о проширењу листе приоритетних пројеката који ће бити реализовани у овој општини од средстава Републике Србије прикупљених на инвестиционо – развојној конференцији. Осим већ постојећих пројеката, изградње дјечијег обданишта и реконструкције главне саобраћајнице, средствима Србије биће финансирано и пет нових.
Сребреница - Фото: РТРС
СребреницаФото: РТРС

Нови пројекти, чија је укупна вриједност 1,3 милиона марака, односе се на електрификацију сеоских подручја, изградњу тротоара и путне инфраструктуре.

Младен Грујичић, начелник општине Сребреница каже да ће одређена средства бити уложена за санацију локалних путева, санацију спортских игралишта и друге пројекте.

Осим ових, у Сребреници ће бити реализовани раније договорени пројекти, које ће такође финансирати Србија, а то су изградња зграда обданишта у вриједности 1,8 милиона марака и реконструкција главне саобраћајнице у износу од 1,3 милиона марака.

Начелник Сребренице је напоменуо да ће радови на изградњи обданишта почети половином априла текуће године.

Локална скупштина данас је донијела и одлуку о подстицајима у вриједности од 10.000 марака за свако новоотворено радно мјесто у текстилној и обућарској дјелатности.

Нермин Аливуковић, замјеник начелника општине Сребреница рекао је да се очекује отварање два нова погона у области текстила и обућарства. Инвеститори су из Србије, а погони су планирани у Скеланима и Сребреници.