latinica  ћирилица
30/03/2017 |  16:28 | Аутор: РТРС

Пољопривредници у ФБиХ незадовољни усвојеним програмом подстицаја

Удружење малих и средњих пољопривредника у Федерацији БиХ изразило је незадовољство Програмом подстицаја за 2017. годину, који је усвојила Влада ФБиХ, наводећи да је погубан за опстанак њихових производњи јер одређује много мање подстицаје него што су имали прије три године.
Влада Федерације БиХ (Фото: fbihvlada.gov.ba) -
Влада Федерације БиХ (Фото: fbihvlada.gov.ba)

У саопштењу из овог удружења наводи се да је из Програма, који је усвојен јуче, видљиво да ће и ове године појединци добити милионске подстицаје, а мали и средњи предузетници само мрвице.

Из Удружења упозоравају да је потврда свега тога то што многима још нису исплаћени подстицаји из 2014. године, а, у међувремену, су сваке године исплаћивани милионски износи онима којима подстицаји уопште нису потребни.

"Зато позивамо власт да схвати да је нас малих и средњих предузетника највише и да ми треба да будемо носиоци производње и подржани на адекватан начин, а не да милиони завршавају код појединаца док ми годинама чекамо на своје подстицаје пропадамо", наводи се у саопштењу Удружења малих и средњих пољопривредника ФБиХ.

Влада Федерације БиХ усвојила је јуче Програм подстицаја за пољопривреду утврђених овогодишњим буџетом у износу од 65.700.000 КМ.

Извор: Срна