latinica  ћирилица
30/03/2017 |  16:45 | Аутор: РТРС

Џакула: Прошле године прикупљено 6,6 милијарди КМ прихода

Управа за индиректно опорезивање БиХ прикупила је прошле године 6,6 милијарди КМ прихода, што је значајан напредак у односу на раније године, првенствено у прикупљању прихода од индиректних пореза и царина, рекао је данас директор Управе Миро Џакула.
Миро Џакула - Фото: РТРС
Миро ЏакулаФото: РТРС

Током разговора у Бањалуци са члановима Комисије за финансије и буџет Дома народа парламента БиХ, Џакула је истакао да се потешкоће у раду УИО односе на спровођење Правилника о унутрашњој организацији, односно на мањак запослених, што се одражава на продуктивност и квалитет обављања послова.

Џакула је апеловао на чланове Комисије да предузму мјере ради што бржег рјешавања питања одузетих возила, чиме би, како је рекао, било смањено плаћање закупнине паркинг простора и остварени значајни приходи продајом одузетих возила, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Чланови Комисије рекли су да ће руководству УИО пружити пуну подршку и учинити све из своје надлежности како би биле отклоњене потешкоће у раду УИО.

Они су најавили да ће затражити и организовање тематске сједнице на којој би се дискутовало о потешкоћама у раду УИО, те донијела одговарајућа рјешења.

Чланови Комисије су изразили задовољство чињеницом да је УИО на својој веб страници објавила препоруке Канцеларије за ревизију институција БиХ од којих је велики број реализовала.

Предсједавајућа Комисије Љиља Зовко, њен замјеник Сифет Поџић, те чланови Зденка Џамбас и Драгутин Родић посјетили су Главну канцеларију УИО с циљем праћења реализације препорука Канцеларије за ревизију институција БиХ и закључака Дома народа у вези са разматрањем ревизорских извјештаја за 2015. годину за институције које су добиле "мишљење са резервом" и "мишљење са резервом уз скретање пажње".

Извор: СРНА