latinica  ћирилица
30/03/2017 |  19:26 ⇒ 19:42 | Аутор: РТРС

Црнадак: Настављају се разговори са партијама и појединцима о преласку у ПДП

Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак рекао је вечерас у Бањалуци да ПДП наставља разговоре са партијама и појединцима о преласку у ову странку и да ће неки од резултата тих разговора бити познати ускоро, док су неки нови чланови већ приступили.
Игор Црнадак - Фото: СРНА
Игор ЦрнадакФото: СРНА

Он је поновио да ће Савез за промјене имати заједничке кандидате за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ из Српске на изборима идуће године.

"Разговараћемо о именима, али мислим да је рецепт из 2014. године добар. То значи да та два кандидата долазе из двије различите странке", рекао је Црнадак новинарима након радног састанка Мјесног одбора ПДП-а Старчевица у проширеном саставу.

Он је додао да ПДП састанком Мјесног одбора Старчевица наставља јачање своје инфраструктуре у Бањалуци.

"ПДП ће ускоро имати више од 260 мини мјесних одбора у Бањалуци. Процес ћемо завршити у јуну када ће бити одржан Градски сабор ПДП-а", навео је Црнадак.

Он је позвао све људе у Бањалуци који желе промјене да се придруже ПДП-у.

Када је ријеч о градској власти у Бањалуци, Црнадак каже да је ПДП 100 дана ћутао, али да се заправо ништа није промијенило у односу на период када су градоначелници били Слободан Гаврановић и Драгољуб Давидовић.

"Правих промјена у граду Бањалуци нема. Два главна успјеха власти су најаве да ће бити репрограмирани стари дугови које је направио СНСД и да ћемо се поново гријати на дрва. То није довољно, зато ПДП наставља снажну борбу у Бањалуци", рекао је Црнадак, који је и шеф Радне групе за реорганизацију ПДП-а у Бањалуци.

Црнадак очекује да ће Србија на предстојећим изборима још једном показати демократски капацитет

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак очекује да ће Србија на предстојећим предсједничким изборима још једном показати свој демократски капацитет.

"Убијеђен сам да ће, без обзира на то какви буду изборни резултати, двије ствари остати исте - да ће се наставити развијати односи између Србије и БиХ, те једна емотивно снажна веза између Србије и Републике Српске", рекао је Црнадак, који је и потпредсједник ПДП-а.

Он је навео да Савез за промјене и ПДП чврсто бране позицију Републике Српске на нивоу БиХ.

"Чврсто бранимо позицију Републике Српске на питањима ревизије, реформи, Дана Републике Српске и резолуције о Сребреници", рекао је Црнадак новинарима у Бањалуци.

Он каже да СНСД треба да одговори на питања када ће платити дугове пољопривредницима и радницима "Жељезница Републике Српске", те откуд криминал у Инвестиционо-развојној банци и Агенцији за банкарство Републике Српске.

"СНСД је још једном показао да им је много важнији њихов интерес и неки ситни дневно-политички поен него суштина. Не мислим да они имају лошу намјеру, али са прудским споразумом, залагањем за трећи ентитет и понашањем у парламенту показују да не воде рачуна о интересима Републике Српске", рекао је Црнадак.

Извор: Срна