latinica  ћирилица
30/03/2017 |  22:05 ⇒ 22:06 | Аутор: РТРС

Швајнштајгер званично представљен као нови фудбалер Чикаго Фајер (ВИДЕО)

Бастијан Швајнштајгер и званично је представљен као нови фудбалер екипе Чикаго Фајер, коју са клупе предводи Вељко Пауновић.
Бастијан Швајнштајгер представљен у тиму Чикага - Фото: Screenshot
Бастијан Швајнштајгер представљен у тиму ЧикагаФото: Screenshot

Српски фудбалски стручњак Вељко Пауновић добио је велико појачање у Чикагу. Једногодишњи уговор са америчким Чикаго Фајером потписао је Бастијан Швајнштајгер.

Бивши репрезентативац Њемачке и досадашњи фудбалер Манчестер јунајтеда није могао да се избори за мјесто стартера у екипи Жозеа Муриња, па је прелазак у МЛС лигу, гдје планира да заврши каријеру, прихватио као најбоље рјешење. У тиму Чикага на овај трансфер гледају као на историју.

-Мислим да је МЛС подигао квалитет посљедњих година. Многи њемачки фудбалери желе да ураде исто што и ја и дођу у Америку, и зато мислим да ће у будућности много више њемачких играча хтјети да наступа овдје. Сви они морају одлучити када је право вријеме да дођу. Углавном, сви су узбуђени када је у питању играње у МЛС лиги - рекао је Швајнштајгер.

Њемачки фудбалер ће бити у конкуренцији за тим чим прође тестове и добије визу. Чикаго се у посљедњих седам сезона само једном пласирао у плеј-оф. Након три одигране утакмице тренутно је 7. на табели источне коференције МЛС лиге.