latinica  ћирилица
31/03/2017 |  11:48 ⇒ 16:24 | Аутор: РТРС

Наредба "Аквани" за дисциплински поступак против ухапшеног радника

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић наредио је јутрос руководству Јавног предузећа "Аквана" да поведе дисциплински поступак и суспендује радника овог предузећа, након што је ухапшен у акцији Министарства унутрашњих послова Републике Српске због сумње у трговину наркотицима.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Радојичић је навео да је због такве вијести, а не прејудицирајући унапријед било чију кривицу, наредио да "Аквана" поведе дисциплински поступак, јер градска управа, а ни било који други дио градске власти, не смије остати без правовремене реакције у оваквим случајевима.

Градоначелник Бањалуке истакао је да снажно подржава активности МУП-а у борби против свих облика криминала и поручио да ће градска управа и "Аквана" бити на располагању МУП-у за све врсте помоћи у том смислу, саопштено је из градске управе.

Радојичић је руководству "Акване" наредио и да, у оквиру својих овлашћења, истраже поступање ухапшеног у просторијама овог јавног предузећа.

"Захтијевам од вас да одмах предузмете све неопходне радње у циљу побољшања безбједносних услова у `Аквани`, са посебним акцентом на заштиту од продаје дроге и заштиту од насиља. О предузетим мјерама дужни сте да одмах обавијестите градоначелника", наводи се у наредби.

Поводом овог случаја, градоначелник Радојичић је исте мјере наложио руководствима спортског центра "Борик", Културног центра "Бански двор", Центра за социјални рад и Центру за предшколско васпитање и образовање.

Извор: Срна