latinica  ћирилица
16/04/2017 |  09:32 ⇒ 10:23 | Аутор: РТРС

Иванић и Човић честитали Васкрс/Ускрс

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић честитао је Васкрс Његовој светости патријарху српском Иринеју, свештенству и свим православним вјерницима.
Драган Човић и Младен Иванић - Фото: РТРС
Драган Човић и Младен ИванићФото: РТРС

Иванић у честитки истиче да је Васкрс празник који с радошћу ишчекујемо цијеле године, јер је васкрсење Господа Исуса Христа симбол вјечног спасења, животног зачетка, среће и напретка, саопштено је из Предсједништва БиХ.

"У дане празновања славимо живот и истинске непролазне вриједности православне хришћанске вјере - искрену бригу за ближње, породичну слогу, међусобно поштовање и разумијевање. Са жељом да овај највећи хришћански празник проведемо у миру, здрављу, љубави и слози, упућујем вам традиционални поздрав: Христос васкрсе, ваистину васкрсе!", наводи се у Иванићевој честитки.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић честитао је и Ускрс надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бискупима, свештенству и свим вјерницима католичке вјероисповијести.

"У жељи да предстојећи празник проведете у радости и породичној срећи, испуњени духовном симболиком Христовог ускрснућа, уз поруку мира и међусобног разумијевања, желим вам срећан и благословљен Ускрс", наводи се у Иванићевој честитки.

Честитку поводом Ускрса упутио је и хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић.

"Нека нам Ускрс, празник наде и живота, освијетли пут и нека нам ускрсли Христ дарује овоземаљски живот испуњен хришћанским и људским вриједностима у љубави и узајамном поштивању", наводи се у Човићевој честитки, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Извор: СРНА