latinica  ћирилица
20/04/2017 |  07:33 ⇒ 16:56 | Аутор: РТРС

Ђокић: Пуна подршка Владе Управном одбору "Алумине" (ФОТО)

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић разговарао је у Зворнику са представницима Управног одбора "Алумине", предсједником Управе Милорадом Мотиком на челу, о пословању овог привредног друштва.
Ђокић у Алумини (фото: Алумина) -
Ђокић у Алумини (фото: Алумина)

Ђокић је изјавио да је циљ његове посјете упознавање са ситуацијом након блокаде рачуна у овом предузећу. Рекао је да Управни одбор "Алумине" има пуну подршку Владе и поручио да очекује веће разумијевање правосудних институција како би се проблем око блокаде што прије ријешио.

Мотика је упозорио да је ситуација у "Алумини" веома озбиљна и уколико се настави блокада рачуна, компанији пријети катастрофа.

Подсјетимо, Основни суд у Зворнику је 12. априла донио рјешење о блокади рачуна "Алумине", а у корист привредног друштва "Павгорд" из Фоче. У саопштењу "Алумине" је тада наведено да је сврха блокаде да се намири контроверзно потраживање које је литванска Укио банка имала по кредитима датим повезаним литванским друштвима.

Ђокић у Алумини (фото: Алумина)

Управни одбор компаније "Алумина" раније је апеловао на правосудне институције Републике Српске да, усљед економског и стратешког значаја овог привредног гиганта, питања која су од значаја за "Алумину" узме у хитна разматрања и поступања.