latinica  ћирилица
20/04/2017 |  11:18 ⇒ 12:26 | Аутор: РТРС

Киша и снијег донијели бројне проблеме (ФОТО)

Нагло захлађење са кишом и снијегом донијело је бројне проблеме.
Мркоњић Град - Фото: РТРС
Мркоњић ГрадФото: РТРС

У југозападном дијелу Републике Српске већ два дана пада снијег висине од двадесет до четрдесет центиметара.

Мркоњић Град (Фото: РТРС)

Због кидања нисконапонске мреже под теретом поломљеног дрвећа, многа села на подручју Мркоњић Града су без струје.

Због непосједовања зимске опреме терентна возила-шлепери се отежано крећу, а неки су остали и завијани на путу.

Комуналне службе града Бањалука од јутрос су на терену и рјешавају проблеме настале на проходности главних путних праваца због сњежних падавина на Мањачи, рекао је в.д. начелника Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Бањалуке, Славиша Сандић.

У Кнежеву снијег и даље пада а висина сњежног покривача, према посљедњим информацијама, износи 60 центиметара.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске упозорили су на тешку ситуацију на овом подручју, снијег непрестано пада, а наноси отежавају саобраћање.

Кнежево (Фото: Независне)

Дежурне екипе "Нискоградње" су на терену, али се не савјетује кориштење овог путног правца. Возачима се препоручује опрезна и спорија вожња те обавезна употреба зимске опреме.

У посљедњих 48 часова на ширем простору Сарајевско-романијске регије пало је 30 центиметара мокрог снијега који је изазвао бројне проблеме у снабдијевању електричном енергијом и отежао саобраћај на путним правцима.Тренутно је најтежа ситуација у Трнову и Калиновику гдје због квара на далеководу нема напајања електричном енергијом.

Снијега на коловозу има и на путним правцима Кола-Леденице-Стричићи, Шипово-Ново Село, према Купресу, затим на превоју Млиништа, мјестимично и на магистралном путу Мркоњић Град-Кључ, у рејону Чађавице, те преко превоја Борја (Котор Варош-Теслић).

Због ниских температура које су погодиле Републику Српску и Федерацију БиХ у ентитетским министарствма пољопривреде очекују велике штете на воћњацима и засадима.

Извор: РТРС/Независне