latinica  ћирилица
20/04/2017 |  11:50 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Сребреница: За стипендију конкурисао 131 студент

На конкурс за додјелу студентских стипендија за школску 2016/2017. годину, који је расписала општина Сребреница, пријавио се 131 студент, а у општинском буџету за ову намјену планирано је 50.000 КМ.
Сребреница - Фото: СРНА
СребреницаФото: СРНА

Исти износ је и прошле године издвојен за додјелу стипендија за 50 студената у мјесечном износу од 100 КМ, али је због великог броја студената који су испуњавали услове конкурса, додијељено 99 стипендија свим студентима који су испуњавали критеријуме у мјесечном износу од 50 КМ.

"Комисија за додјелу стипендија преузела је и провјерава пристиглу документацију, те обавља бодовање кандидата на основу Правилника за додјелу стипендија", рекао је Срни начелник општинског Одјељења за друштвене дјелатности Бего Бектић.

Бектић истиче да ће коначну ранг-листу и број студената којима ће бити додијељене стипендије одобрити начелник општине.

Ове године стигло је 17 захтјева више него прошле и чланови комисије ће утврдити да ли је комплетна документација и да ли сви испуњавају услове конкурса, након чега ће бити сачињена ранг-листа студената који испуњавају услове конкурса на основу постојећег правилника.

Бектић је најавио могућност да ове године буде додијељен већи број стипендија, али није могао да потврди да ли ће бити повећан и укупан износ средстава за стипендије у односу на онај планиран буџетом.

Он је навео да ће коначна ранг-листа студената који су конкурисали за стипендије бити објављена за неколико дана.

Извор: СРНА