latinica  ћирилица
20/04/2017 |  13:00 | Аутор: РТРС

"Српски представници у Сарајеву да стану украј омаловажавању Српске"

Предсједништво Организације старјешина Војске Републике Српске /ВРС/ затражило је од српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића и свих српских представника у заједничким институцијама БиХ да стану украј омаловажавању Републике Српске и унитаризацији којом бошњачка страна тежи остварењу ратних циљева.
Скупштина старјешина ВРС (архива) - Фото: РТРС
Скупштина старјешина ВРС (архива)Фото: РТРС

Предсједништво Организације старјешина ВРС на данашњој сједници осудило је захтјеве сарајевских кругова којима се наставља омаловажавање Српске, па денацификацијом и чупањем патриотских коријена српског народа настоје омаловажити обиљежавање Дана ВРС - 12. маја, захтјевом за забрану обраћања предсједника Републике Милорада Додика учесницима пред стројем Трећег пјешадијског Република Српска пука.

Старјешине ВРС пружају пуну подршку институцијама Републике Српске на челу са предсједником Републике Милорадом Додиком да Дан Војске буде обиљежен на начин који одговара Српској и српским патриотама.

"Као и у отаџбинском рату, старјешине ВРС стављају се у службу народа и Републике да заједно са борцима, српским патриотама и институцијама Републике Српске достојно обиљеже Дан Војске, како тај дан истински заслужује", наводи се у саопштењу Организације старјешина ВРС.

Извор: СРНА