latinica  ћирилица
20/04/2017 |  14:18 | Аутор: РТРС

Мирјанић: Министарство и Влада ће наставити да подржавају рад завода

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић поручио је да ће Влада Републике Српске и Министарство наставити да подржавају рад Републичког хидрометеоролошког завода и инсистирати на успостављању још чвршћих, организационих, материјалних и кадровских услова за рад овог завода.
Мирјанић - манифестација - Фото: СРНА
Мирјанић - манифестацијаФото: СРНА

Мирјанић је истакао да је Завод постао врло значајна компонента укупног развоја Републике Српске, а посебно у области метеорологије, хидрологије и сеизмологије, саопштено је из ресорног министарства.

На манифестацији обиљежавања 25 година рада Републичког хидрометеоролошког завода ресорни, министар је указао на потребу сарадње Завода са другим институцијама, као што су Противградна превентива Републике Српске, предузеће "Воде Српске" и Фонд за заштиту животне средине, али и са институцијама из ове области у БиХ, ближем окружењу и свијету.

Обиљежавању су присуствовали и директор Републичког хидрометеоролошког завода Србије Југослав Николић, директор шестог региона Свјетске метеоролошке организације Иван Чачић, директор Федералног хидрометеоролошког завода Алмир Биједић, представници хидрометеоролошких завода Словеније, Црне Горе, Македоније и други.

Извор: СРНА