latinica  ћирилица
20/04/2017 |  15:13 | Аутор: РТРС

Због шверца дроге ухапшено девет особа из Албаније и Србије

Припадници београдске полиције заплијенили су више од 60 килограма марихуане, те 400 грама амфетамина и кокаина и ухапсили девет особа из Албаније и Србије због шверца дроге.
Полиција Србије - Фото: илустрација
Полиција СрбијеФото: илустрација

У првој акцији ухапшена је петочлана група са подручја Албаније и Србије, за коју се сумња да је у дужем периоду организовала транспорт дроге из Албаније за београдско тржиште, саопштено је из МУП-а Србије.

Након пребацивања дроге преко границе и транспорта у Београд, на мјесту купопродаје ухапшени су организатори транспорта, албански држављани чији су иницијали П.Б. и Е.Х. у друштву са купцима из Србије чији су иницијали Б.С. из Београда и Ј.Ј. из Липљана, док је возач А.Д, такође из Албаније, ухапшен са транспортом марихуане.

Том приликом полиција је у аутомобилу "шкода октавија" регистарских ознака са подручја Хрватске, пронашла 58,8 килограма марихуане, док је у стану на Звездари у коме непријављено борави Б.С. пронашла два пиштоља са муницијом, као и 457 грама марихуане, 378 грама амфетамина, 2,78 грама кокаина, двије електронске ваге и прибор за паковање наркотика.

У другој акцији полиција је ухапсила Београђанина чији су иницијали М.Ђ, који је осумњичен за продају дроге и Ф.Г. из Трстеника, који је осумњичен да је купио дрогу од М.Ђ.

У стану на Звездари у коме М.Ђ. непријављено борави полиција је, такође, пронашла марихуану, кокаин и електронску вагу са траговима дроге.

Београђани чији су иницијали А.Б. и М.Л. ухапшени су у трећој акцији, када је полиција у стану на Палилули пронашла кесу са 30,81 грамом амфетамина и двије електронске ваге са траговима дроге.

Сви осумњичени ће, уз кривичне пријаве, бити приведени Вишем јавном тужилаштву, наводи се у саопштењу.

Извор: Срна