latinica  ћирилица
20/04/2017 |  15:29 ⇒ 16:19 | Аутор: РТРС

Сплит- ХДЗ не жели Бајагин концерт

ХДЗ Сплита не жели концерт Момчила Бајагића Бајаге на старом сплитском гробљу на Сустипану, а као разлог захтјева за отказивање наступа наведено је да се околни станари жале на велику буку.
ХДЗ - Сплит (Фото: Twitter) -
ХДЗ - Сплит (Фото: Twitter)

Иако се већ шесту годину организује на Сустипану, старом сплитском гробљу, овогодишњи програм "Сна сустипанске ноћи" изазвао је бурне реакције.

Предсједник котара Анте Бекавац (ХДЗ) послао је медијима саопштење у коме пише да је овогодишњи програм манифестације апсолутно неприличан за простор на којем се одржава. Он наводи да је ријеч о старом сплитском гробљу на којем је укопано више од 50.000 Сплићана.

Међутим, хрватски портали тврде да је прави проблем - наступ Бајаге.

У котару Меје примљено је више притужби грађана којима смета Бајага, али Бекавац тврди да нису гласали о Бајаги, већ о манифестацији као таквој.

- Сустипан никад није имао ниједан инцидент, ниједну мрљу. Не желимо кварити Сустипан локалним изборима. Пустите нас да радимо - коментирише овај захтјев организатор "Сна сустипанске ноћи" Данијел Никола.

Ово није први случај да се настоје спријечити наступи српских музичара у Хрватској и Сплиту.

Портали подсјећају да је Бајага и прије имао проблема - на концерту 2003. године на сплитским Бачвицама међу публику је бачен сузавац.

Извор: СРНА