latinica  ћирилица
20/04/2017 |  16:02 ⇒ 16:04 | Аутор: РТРС

Градишка: Одржана сједница Одбора РВИ БОРС-а

У Градишци је на данашњој сједници Одбора ратних војних инвалида Борачке организације Републике Српске расправљано о стамбеном збрињавању и ревизији рјешења РВИ, пројектима за запошљавање борачких категорија, о упућивању РВИ на бањско-климатску рехабилитацију и о поједностављењу процедура добијања ортопедских помагала.
Градишка: Одржана сједница Одбора РВИ БОРС-а - Фото: СРНА
Градишка: Одржана сједница Одбора РВИ БОРС-аФото: СРНА

На сједници, којој су присуствовали и представници регионалног Одбора РВИ из Градишке, Лакташа, Српца и Прњавора, усвојени су Извјештај о раду Одбора РВИ БОРС за прошлу годину и Програм рада за 2017. годину.

Предсједник Одбора РВИ БОРС Војин Гушић рекао је да се руководсто Одбора труди да обиђе све регионалне оборе РВИ у Српској и да се на састанцима упознају са актуелном проблематиком РВИ, али и породица погинулих бораца и демобилисаних бораца.

Гушић је рекао да БОРС, у сарадњи са институцијама Републике Српске и локалним заједницама, брине о проблемима борачке популације и настоји да побољша њихов статус и животни стандард.

Он је рекао да официри Војске Републике Српске немају разлога за незадовољство јер су права свих борачких категорија уређена законом.

Извор: Срна