latinica  ћирилица
20/04/2017 |  16:56 ⇒ 19:46 | Аутор: РТРС

"Ово је страшно што се догодило а посљедице ће сносити сви"

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је данас да упућивање законских приједлога чије усвајање представља услов за наставак кредитног аранжмана са ММФ-ом у скраћену парламентарну процедуру представља удар на БиХ, Републику Српску и Федерацију БиХ.
Душанка Мајкић - Фото: РТРС
Душанка МајкићФото: РТРС

"Ово што се догодило на сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ представља удар на БиХ, оба ентитета и сва три конститутивна народа. Ако ова одлука није донесена није у питању само аранжман са ММФ-ом у вези са другом траншом кредита, већ и знак осталим монетарним организацијама да на исти начин наступе према БиХ", рекла је Мајкићева новинарима.

Она је истакла да је неодговорна власт неусвајањем хитног поступка онемогућила одлучивање ММФ-а о продужетку аранжмана, појашњавајући да скраћена и редовна процедура представљају потпуно исто пошто се данас и сутра завршава засједање ММФ-а у Вашингтону.

"Ово је страшно што се догодило а посљедице ће сносити сви", рекла је Мајкићева.

Она је одбацила као инсинуације да су СНСД и СДА настојале да договоре проходност закона, наглашавајући да је СНСД опозиција и да ће то и остати.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ није прихватио захтјев Савјета министара БиХ за разматрање по хитном поступку четири законска приједлога чије усвајање представља услов за наставак кредитног аранжмана са ММФ-ом и упутио их је у скраћену парламентарну процедуру.

За хитну процедуру је гласало 19 посланика, против је било такође 19, док су уздржана била два посланика.

Извор: Срна