latinica  ћирилица
20/04/2017 |  16:59 | Аутор: РТРС

Западни Балкан високо на листи приоритета Аустрије

Аустријски министар за Европу, интеграције и спољне послове Себастијан Курц потврдио је чврсту подршку европској перспективи Црне Горе и истакао да је западни Балкан високо на листи приоритета спољне политике Аустрије.
Себастиан Курц - Фото: Screenshot
Себастиан КурцФото: Screenshot

"Посвећеност аустријске спољне политике западном Балкану посљедица је традиционално добрих историјских веза, али и економске упућености на регион", истакао је Курц данас у Бечу у разговору са министром спољних послова Црне Горе Срђаном Дармановићем.

Дармановић је захвалио за подршку коју Аустрија пружа Црној Гори на путу ка европским интеграцијама како на радном, тако и на експертском нивоу.

"Дармановић је истакао пуну посвећеност Црне Горе спровођењу неопходних реформи на унутрашњем плану, уз очекивање да ће свака земља и у наредном периоду бити оцјењивана сходно својим заслугама и напретку", саопштило је црногорско Министарство спољних послова.

Дармановић и Курц су се сагласили да квалитет билатералних односа потврђује садржајна сарадња на пољу одбране, економије, културе, туризма и заштите животне средине.

Извор: Срна