latinica  ћирилица
20/04/2017 |  18:36 | Аутор: РТРС

Захарова: Талас антируске хистерије у Црној Гори

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да Русија не искључује могуће провокације руских грађана у Црној Гори, њихово хапшење под сумњивим околностима нити изручење трећим земљама.
Марија Захарова (Фото: Sputnik/Евгений Биятов) -
Марија Захарова (Фото: Sputnik/Евгений Биятов)

"Ситуација у Црној Гори очигледно је неповољна за Русе", рекла је Захарова, пренео је Тас.

Према њеним ријечима, с обзиром на погоршање билатералних односа које је испровоцирала Подгорица, очекивано чланство Црне Горе у НАТО-у у блиској будућности и одлуку црногорских власти да се у потпуности придруже санкцијама ЕУ против Русије, Русија примјећује у Црној Гори талас антируске хистерије.

"Примећујемо растући негативан однос према руском бизнису и нашим држављанима, покушај подстицања непријатељског расположења према Русији и њеним држављанима", додала је Захарова.

Навела је да Русија не искључује могуће провокације, хапшења под сумњивим околностима ни покушај испоручивања руских грађана трећим земљама, прије свега САД.

"У том контексту, недавна одлука Подгорице да продужи безвизни режим нашим држављанима до 90 дана трик је којим не може да сакрије однос према Русији, а који је обликован да би задовољио Запад", закључила је Захарова и позвала руске држављане да то узму у обзир.

Извор: РТС