latinica  ћирилица
20/04/2017 |  22:13 | Аутор: РТРС

Подгорица- Позив о лажној дојави о бомби из Србије

Полицијски службеници су вечерас извршили антидиверзиони преглед шопинг мола Делта сити у Подгорици и околине тог објекта, при чему није пронађена експлозивна направа, саопштено је из црногорске Управе полиције.
Подгорица - Делта Сити (Фото: Filip Roganović) -
Подгорица - Делта Сити (Фото: Filip Roganović)

У полицији су појаснили да је дежурна служба подгоричког Центра безбједности око 18.00 часова обавијештена да постоји дојава да је у шопинг молу Делта сити у Подгорици постављена експлозивна направа.

Службеници црногорске Управе полиције су, како наводе, веома брзо након позива утврдили да је лажна дојава упућена из Србије, са СИМ картице купљене у тој држави.

Из полиције су рекли да је НЦБ Интерпол Подгорица одмах контактирао НЦБ Интерпол Београд.

"Као и у претходним случајевима, сумњамо да је позив упућен са нерегистрованог припејд броја, који је искоришћен само једном и то у сврху чињења овог кривичнг дјела", наводе из црногорске полиције.

Из Управе полиције подсјећају да је кривично дјело лажно пријављивање у овом случају, као и у претходним лажним дојавама, почињено не само на територији Црне Горе већ и друге државе, у овом случају Србије.

Они су поручили да ће полицијски службеници интензивирати комуникацију са колегама из Србије ради идентификације особе која је упутила позив.

Вечерашња дојава о бомби у Делта ситију седма је у посљедњих десетак дана у подгоричким хотелским и трговачким објектима, а друга у овом највећем трговачком центру у Црној Гори.

Извор: СРНА