latinica  ћирилица
21/04/2017 |  11:14 ⇒ 11:14 | Аутор: РТРС

Радојичић отворио обновљене просторије МЗ Обилићево један и два

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић отворио је данас обновљене просторије мјесних заједница Обилићево један и два у чију санацију је Град уложио 50.000 КМ.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Радојичић је рекао да је ово тек један од пројеката који се реализују на подручју Обилићева.

"Ове године планирано је да коначно спојимо источни транзит и тај пројекат је ушао у годишњи програм предузећа `Путеви Републике Српске`", рекао је Радојичић новинарима.

Осим тога, каже Радојичић, у току су преговори са неколико компанија о изградњи два дјечија игралишта у овој мјесној заједници.

"У непосредној близини објекта мјесне заједнице, налази се један пословни простор који је у власништву Града Бањалука и који желимо да преуредимо у дјечији вртић", рекао је Радојичић.

Он је напоменуо да је покренута измјена неколико регулационих планова како би били ријешени проблеми смјештаја више мјесних заједница.

"Ријеч је о мјесним заједницама Лауш, Петрићевац, Паприковац, Шарговац и Лазарево гдје ће, измјеном регулационих планова, бити створени услови да се у партнерству са одређеним компанијама иде у стамбено-пословну градњу", рекао је Радојичић и додао да би се тиме добиле адекватне просторије за савјете мјесне заједнице, али и остале друштвене садржаје.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Обилићево један Оливер Гачић рекао је да су задовољни новим просторијама, те да је у овој мјесној заједници урађено много посла у протеклих неколико мјесеци и покренуто неколико важних пројеката за грађане.

Извор: СРНА