latinica  ћирилица
21/04/2017 |  12:49 ⇒ 13:50 | Аутор: РТРС

Ђаковић: НС РС да поступи с пажњом доброг домаћина око РЖР "Љубија"

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић позвао је данас Народну скупштину Републике Српске да се с пажњом доброг домаћина односи према приватизацији Рудника жељезне руде /РЖР/ "Љубија".
Миленко Ђаковић - Фото: РТРС
Миленко ЂаковићФото: РТРС

"Молим све народне посланике у Народној скупштини Републике Српске да добро одважу своје одлуке. Ми из града Приједора инсистирамо на квалитетним гаранцијама да ће оно што буде потписано у уговору, бити и спроведено у дјело", рекао је Ђаковић на конференцији за новинаре у Приједору.

Он је апеловао да посланици Народне скупштине Српске размисле о могућим посљедицама у случају неповољног исхода, јер те посљедице би биле далеко шире од града Приједора, али би Приједор био најоштећенији.

"Наглашавам још једном ова забринутост, нажалост, све више стичем дојам да је потпуно реална, јер у свим изјавама у медијима се тврди да потенцијални купац који купује /државни капитал у РЖР-у/ није компетентан за рад, што би могло довести до компликација", поручио је Ђаковић.

Он је навео да међу радницима рудника, али и свих других предузећа ослоњених на сарадњу с рудником ових дана влада велика пометња "због мора информација и дезинформација о продаји државног капитала" и због страха да ће остати без посла.

"Град Приједор никако то не смије дозволити. Ми смо се обратили Народној скупштини Републике Српске, која ће засједати 25. априла, да обрати посебну пажњу на одлуку коју ће коначно донијети", додао је Ђаковић.

Одлуку о продаји РЖР-а израелској компанији Влада Републике Српске донијела је по трећи пут у посљедње три године, али претходна два пута за њу није било подршке у Народној скупштини Републике Српске.

Извор: СРНА