latinica  ћирилица
24/04/2017 |  09:31 ⇒ 12:45 | Аутор: РТРС

М.Град- Посјећен фестивал дјечијег фолклора Васкршњи концерт (ВИДЕО)

Концертом у СКЦ "Петар Кочић" у Мркоњић Граду завршен је 14. Међународни фестивал дјечијег фолклора Васкршњи концерт у организацији Ансамбла народних игара и пјесама Младост из Залужана.
Мркоњић Град - фестивал дјечијег фолклора - Фото: СРНА
Мркоњић Град - фестивал дјечијег фолклораФото: СРНА

Ова манифестација почела је 19. априла у Бањалуци, а фестивал је прилика да у њему учествује што већи број фолклориста, подсјетио је директор фестивала Маринко Добраш.

"Циљ је дружење са ансамблима из Европе и свијета и ово је прилика да се фолклорна култура нашег народа представи другим народима и обрнуто", навео је Добраш.

За учеснике фестивала смисао је у дружењу и новим пријатељствима.

"Играли смо игре из Подриња и Влашића. Ово је за мене велико искуство, лијепо ми је, јер се дружимо са фолклористима из других земаља", рекао је Изет Дервишевић из Кључа.

Становницима Мркоњић Града синоћ су се представили ансамбл народних игара и пјесама Младост Залужани, КУД Наша Младост из Кључа, фолклорни ансамбл "Александар Македонски" из Охрида, дјечији фолклорни ансамбл Сражчаник из Словачке, КУД Опанак из Борковића, те локални КУД "Петар Први Карађорђевић Мркоњић".

Покровитељ манифестације је Министарство просвјете и културе Републике Српске и Одјељење за културу, туризам и социјалну политику града Бањалука.