latinica  ћирилица
24/04/2017 |  10:16 | Аутор: РТРС

Лакташи- Петодневна рехабилитација за жене жртве рата

У Лакташима данас почиње петодневна рехабилитација за 50 чланица Удружења жена жртава рата Републике Српске, чији је циљ да се жене оснаже и активније укључе у пројекте и у рад на побољшању свог живота.
Божица Живковић Рајилић - Фото: РТРС
Божица Живковић РајилићФото: РТРС

Осим настојања да се донесе Закон за жртве ратне тортуре, рехабилитација је најважнија активност Удружења од које корист имају директно чланице, жене жртве рата, рекла је предсједница овог удружења Божица Живковић Рајилић. 

"Жене ће бити распоређене у двије радне групе, а рехабилитација је психолошког и радног карактера. Осим боравка у хотелу, подразумијева и љекарски преглед, кориштење бање, базена, али и обуку жена посебно за регионалне повјеренике за рад у пројектима", навела је Рајилићева.

У рехабилитацији учествију жене из свих крајева Републике Српске - Братунца, Зворника, Бијељине, Шамца, Модриче, Брода, Бањалуке, Источног Сарајева, Трнова, Пала, Градишке, Лакташа и Новог Града.

Рајилићева је навела да је у ранијим пројектима, 2014. и 2015. године, кроз радионице и психолошко-радну рехабилитацију прошло 87 жена, да су средства за то обезбијеђена из УН-овог пројекта у организацији Међународне организације за миграције, а у оквиру програма јачања капацитета невладиног организација.

Извор: СРНА