latinica  ћирилица
24/04/2017 |  11:53 ⇒ 16:41 | Аутор: РТРС

Добој- Усвојена одлука о кредитном задужењу града од 6 милиона КМ

Скупштина града Добоја усвојила је данас одлуку о кредитном задужењу ове локалне заједнице у износу од 6.000.000 КМ.
Скупштина Добоја - Фото: РТРС
Скупштина ДобојаФото: РТРС

Одлуком је предвиђено да се средства, након што задужење одобри Министарство финансија Републике Српске, утроше за финансирање пренесених обавеза из ранијег периода, суфинансирање пројекта главног колектора оборинских вода подручја "Усора" и пумпне станице "Усора", те активности на уклањању спрудова из корита ријеке Босне од моста на Усори до жељезничког моста на ријеци Босни у Руданки.

За кредитно задужење гласао је 21 одборник, два су била против, док је седам било уздржано.

Одборник СДС-а Данијел Јошић рекао је да одлука о кредитном задужењу није спорна, јер наведени износ не прелази законски праг од 18 одсто.

Одборник СП-а Ведран Глигорић навео је да ова партија не подржава кредитно задужење и појаснио да средства нису намијењена за улагања у привреду већ за сервисирање дугова, што се могло исплатити средствима приказаним као буџетски суфицит.

Одборник СНСД-а Сања Вулић рекла је да ова странка подржава подношење захтјева за рефинансирање постојећих задужења, али не и ново кредитно задужење.

Одборици су усвојили и одлуку о извршењу буџета Града за 2016. годину, у којем је наведено да су укупна буџетска средства 31.488.362 КМ, расходи 34.491.360 КМ, те дефицит 637.467 КМ.

На данашњој четвртој редовној сједници Скупштине града разматра се 37 тачака на дневном реду.

Извор: СРНА