latinica  ћирилица
24/04/2017 |  17:52 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Синдикат "Романије" - Што прије изабрати директора и наставити рад предузећа

Представници Синдикалне организације Шумског газдинства "Романија" са Сокоца поручили су да би што прије требало "прекинути са циркусом" у вези са избором директора ове организационе јединице "Шума Српске".
Славица Елез - Фото: СРНА
Славица ЕлезФото: СРНА

Предсједник Синдикалне организације наведеног газдинства Славица Елез изјавила је у име Синдикалног одбора да тражи "да се ова агонија прекине јер запослени трпе блокаду рада".

Елезова каже да у Шумском газдинству "Романија" није извршен физички обим производње јер је рад у прекиду од 12. априла због ситуације настале у вези са избором директора.

Она тврди да постоје различите "калкулације" у вези са избором, а да је став струке, односно 30 инжењера шумарства у соколачком газдинству јасан - подржали су претходног вршиоца дужности директора Страхињу Башевића, који се јавио на конкурс.

Елезова је додала да се други кандидат повукао из разлога које не желе да коментаришу у Синдикалном одбору газдинства "Романија".

Она је истакла да је Башевић као вршилац дужности директора показао да има намјеру да обезбиједи плате запосленима, што им је и најважније јер су годинама постојали проблеми са редовном исплатом.

Драган Бартула из Шумског газдинства "Романија" потврдио је да су 25 инжењера шумарства, међу којима је и он, својим потписом дали подршку Страхињи Башевићу за обављање функције директора соколачког газдинства.

Извор: Срна