latinica  ћирилица
24/04/2017 |  17:55 | Аутор: РТРС

Терзић: Напашћемо групну фазу неког европског такмичења

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је да ће се напасти групна фаза европског такмичења, без обзира на то што ће на љето бити промјена у тиму.
Звездан Терзић (Фото: StarSport) -
Звездан Терзић (Фото: StarSport)

"Звезда, као и остали клубови са ових простра, може да уђе у групну фазу уз срећу и сплет околности, и надам се да је вријеме да нас погледа срећа. Ко год да каже да не игра новац, већ емоција, љубав и вјештина, тај прича глупости. Пробаћемо да уђемо у Лигу шампиона или Лигу Европе. То нема цијену. Због финансијског бенефита, али и због враћања повјерења у клуб", рекао је Терзић новинарима на стадиону Звезде.

Терзић је рекао да Звезда мора да продаје најбоље играче и да због тога нико нема право да тражи пласман у групну фазу европског такмичења.

"Сигурно је да ћемо напасти европска такмичења. Вринеди ризиковати", рекао је генерални директор некадашњег шампиона Европе.

Када је ријеч о тренеру Миодрагу Божовићу, Терзић је казао да ће све бити познато по завршетку сезоне.

"Божовић има уговор до 2018. године и то није тема. Финале Купа је 27. маја, а дан касније можемо да причамо са њим и видимо његове планове, који могу бити другаћији од уговора. Не размишљамо о томе у овом моменту", казао је Терзић.

Терзић је рекао да постоји "велика вјероватноћа" да на љето буду продати Мичел Доналд, Дамјан Ле Талек и Џон Руис, док ће Гелор Канга, Ричмонд Боаћи и Абрахам Фримпонг "сигурно остати".

"Нисам мислио да их продамо прије 31. августа, али видјећемо како ће се одвијати ситуација", рекао је Терзић и додао да клуб већ има понуде за Доналда и Ле Талека.

Он је навео да су странци који су на продају засићени.

"Божовић ми је рекао велику истину, да странце не треба задржавати дуже од годину дана, када већ дође до засићености јер њих држи еуфорија и жеља да се освоји титула, пошто је мало ко од њих освајао. Већ друге године долази до засићења", рекао је Терзић.

Нова правила Суперлиге подразумијевају да у тиму може да буде највише четири странца. У случају одласка Доналда и Ле Талека, Звезда ће моћи да ангажује још двојицу, с обзиром на то да Фримпонг може да добије српско држављанство.

"Проблем је то што морамо да доведемо играче из наше лиге, а оне најбоље траже и странци, а ми финансијски не можемо да се боримо са њима. Нама су најјефитинији странци, али ми хоћемо квалитетног, који је слободан и спреман да дође у Звезду, која је 10 година све живо лагала и направила негативан имиџ на европском тржишту", рекао је Терзић.

Директор црвено-бијнелих је рекао да је клуб од омладинаца и кадета "довео најквалитетније што је могло из Србије" и најавио већу минутажу за Уроша Рачића, Луку Аџића, Вању Вучићевића и Југа Станојева.

"Звезда ће од ове дјеце приходовати између 25 и 30 милиона евра. Звезда ће за двије-три године бити спремна за озбиљне европске изазове", рекао је Терзић.

Терзић је оцијенио да Звезда има озбиљну перспективу.

"Клуб има озбиљну перспективу, смањен је дуг и трећу годину је финансијски извјештај позитиван. Структура дуга не спријечава функционисање, што је најважније. Видим да нам не вјерују, али ћемо средином јуна на Скупштини да изнесемо све цифре, извјештаје ревизора из УЕФА. Њих не можете да лажете", рекао је Терзић.

Терзић је навео да клуб има подршку спонзора, који рјешавају 33 одсто буџета.

По његовим ријечима, обављени су разговори са Газпромом који је најавио ревизију уговора и очекује да нови буде потписан почетком јуна.

Терзић је рекао да очекује да ће да се уговор са главним спонзором бити продужен за још двије године и да ће се подићи износ, за шта је захвалио премијеру Србије Александру Вучићу.

Извор: Б92