latinica  ћирилица
24/04/2017 |  18:14 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Службени аутомобил Предсједништва БиХ нема никакве везе са безбједношћу Себије Изетбеговић

Члан Комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић рекла је како члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић нема право да додјељује полицијску заштиту својој супрузи те да оправдање о употреби службеног аутомобила Председништва БиХ нема никакве везе са безбедности Себије Изетбеговић.
Душанка Мајкић - Фото: РТРС
Душанка МајкићФото: РТРС

Чланове Предсједништва БиХ штите полицајци Дирекције за координацију полицијских тијела, а Комисија за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ задужена је за надгледање законитости рада бх. полицијских агенција, пише портал Кликс.

Изјава члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића како је његова супруга Себија Изетбеговић користила службено возила Предсједништва БиХ "због заштите" остала је нејасна с обзиром на то да није познато на који начин службени аутомобил представља икакву заштиту. Према информацијама које су познате јавности у пратњи Себије Изетбеговић 17. априла 2017. године у Тузлу нису били полицајци Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ.

Мајкићева је истакла да постоји могућност да Дирекција за координацију полицијских тијела, а не Бакир Изетбеговић, процијени да је угрожена безбједност супруге члана Председништва БиХ.

Извор: Блиц