latinica  ћирилица
24/04/2017 |  21:42 ⇒ 26/04/2017 | 00:39 | Аутор: РТРС

Аспект- О стању у привреди и могућностима "Јахорина економског форума" (ВИДЕО)

На Јахорини ће 27. и 28. априла бити одржан "Јахорина економски форум". Прилика је ово да се разговара о развојним шансама малих економија, као и о унапређењу привредног амбијента Републике Српске.
Аспект   24.4.2017. - Фото: РТРС
Аспект 24.4.2017.Фото: РТРС

На овом форуму учестоваће више од 30 страних предавача и око 300 гостију. О стању у привреди Српске и могућностима које овакав форум пружа говорило се и у вечерашњем издању емисије Аспект.

Горан Рачић, предсједник Организационог одбора "Јахорина економског форума" рекао је да ће на Форуму учествовати неколико страних делегација- Кине, Аустрије, Њемачке... Рачић је, гостујући у емисији Аспект Радио-телевизије Републике Српске, истакао да је то одлична прилика за разговаре о условима пословања, амбијенту и свим питањима која су важна за одлучивање о инвестирању.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић рекао је да су двије основне претпоставке за покретање живота у реалном сектору политичка стабилност и већи ниво инвестирања.

- Сваки озбиљан инвеститор ће прво питати какво је политичко стање - рекао је Савановић.

Миломир Дурмић, директор Дрина осигурања, навео је да ће се неко врло тешко, у условима нестабилне политичке ситуације,  одлучити за инвестирање и финансирање.

Погледајте ТВ емисију "Аспект" - политички ток шоу: