latinica  ћирилица
25/04/2017 |  07:38 ⇒ 10:22 | Аутор: РТРС

Парламент Српске о Закону о друштвима за осигурање (РТРС Плус, 10.00)

Посланици Парламента Срспке разматраће данас Приједлог закона о допуни Закона о друштвима за осигурање - по хитном поступку, Приједлог закона о заступању у осигурању и посредовању у осигурању и реосигурању, Приједлог закона о превозу у друмском саобраћају Републике Српске.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Иако је била најављена, расправа о продаји Рудника жељезне руде "Љубија" компанији "Израел инвестмент група" неће се наћи на дневном реду јер је за 4. мај заказано јавно саслушање о овој одлуци владе. То је одлучено синоћ на сједници скупштинског Одбора за привреду.

Посланик ПДП-а Мирослав Брчкало, који је и члан Одбора, потврдио је да је Одбор прихватио захтјев ПДП-а за јавно саслушање, као и да је тај приједлог прошао са шест гласова за и четири против. Биће саслушане све заинтересоване стране:`Арселор Митал` и `Израел инвестмент група`, синдикат и представник државног капитала.

Влада Републике Српске раније је донијела одлуку о продаји 64,99 одсто акција "Љубије", методом непосредног избора купца. Компанија "Израел инвестмент група" понудила је 92 милиона марака.

Пренос сједнице Парламента Српске можете пратити на нашем РТРС Плус од 10 часова.