latinica  ћирилица
25/04/2017 |  10:45 | Аутор: РТРС

Алегри: Јувентус није савршена машина

Масимилијано Алегри, тренер Јувентуса, сматра да још увијек није створио савршену машину, мада истиче да је одушевљен оним што је његов тим направио у досадашњем дијелу сезоне.

"Јуве" је у недјељу савладао Ђенову с 4:0 и задржао предност од осам бодова у односу на првог пратиоца Рому, тако да је пет кола прије краја Серије А све извјеснија одбрана наслова шампиона Италије.

Поред тога Алегријев тим је осигурао пласман у финале Купа Италије и полуфинале Лиге шампиона, и то преко Барселоне.

"Нисмо савршена машину, јер имамо још простора за напредак, али имамо заиста сјајну сезону. Апсолутно је изванредно да имамо 83 бода пет кола прије краја првенства и да смо у финалу Купа, те у полуфиналу Лиге шампиона", казао је Алегри и додао:

"Ипак, још увијек је прерано говорити о титули. Морамо имати на уму да и даље требамо бити озбиљни све док Рома и математички може да нас стигне. Сада имамо неколико дана да се одморимо, а онда ћемо се фокусирати на Аталанту. Послије тога имамо четири дана одмора да се припремимо за Монако, што ће нам бити сасвим довољно времена. Још увијек нисмо освојили ништа".

Уколико дође до наслова шампиона, то ће бити чак шеста узастопна титула за Јувентус, који је апсолутни владар италијанског фудбала.

Извор: Анадолија