latinica  ћирилица
25/04/2017 |  11:09 ⇒ 11:16 | Аутор: РТРС

Чавић: Открићу јавности тајне документе у вези продаје "Љубије"

Драган Чавић, предсједник НДП-а, тврди да има документацију која ће бацити ново свјетло на позадину око продаје Рудника жељезне руде Љубија, а коју ће предочити посланицима током расправе о продаји рудника.
Драган Чавић - Фото: РТРС
Драган ЧавићФото: РТРС

Наиме, како тврди Чавић, он посједује документацију о тајном састанку децембра прошле године у Бечу, као и о састанку у Палати Републике ове године на којима је договорано како ће Исраели Инвестмент Гроуп преузети остатак државног капитала у Љубији.

“Располажем кредибилним информацијама да Арцелор Миттал због свега овог размишља да све ово напусти, да у Жељезари Зеница промијени начин производње што би значило да ће 800 радника остати без посла и крај за Жељезнице РС“, рекао је Чавић.

Додао је да ће данас имати састанак са израелским амбасадором и да ће од њега тражити информацију о Исраели Инвестмент Гроуп и Евгенију Зотову као њеном директору.

“Имам информације да у Израелу постоји компанија са таквим именом, али да се бави образовањем и да нема никакве везе са рударством“, рекао је он.

Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Мирослав Брчкало сматра да ће уколико буду продате акције "Љубије", бити причињена штета радницима и овом предузећу, а корист извући "Арселор митал" и "Израел инвестмент група".

Извор: Независне новине/ СРНА