latinica  ћирилица
25/04/2017 |  13:39 | Аутор: РТРС

Мелоун: Јокић био потрошен, ово љето мора да одмори

Тренер Денвера Мајк Мелоун савјетовао је српског кошаркаша Николу Јокића да пропусти предстојеће Европско првенство и да се посвети индивидуалном раду и физичкој спреми.
Никола Јокић и Мајк Мелоун - Фото: Getty Images
Никола Јокић и Мајк МелоунФото: Getty Images

Мелоун је, за разлику од клуба који је дао дозволу Јокићу да наступи за национални тим, рекао да би за играча Нагетса боље било да одмори после напорне сезоне.

"Одмор је најбољи лијек, прошле године Никола је после репрезентације код нас дошао физички и ментално потрошен. После напорне руки сезоне отишао је у Србију и играо квалификације за Рио, а потом и на Играма. Наравно да је теретана последње мјесто које је желио након тога", рекао је Мелоун америчким медијима.

Он је додао да је Јокић имао само седам дана одмора и да је то један од разлога зашто је тек од децембра играо у правој форми, иако је тек тада добио праву минутажу од тренера.

"Неопходно је да одмори и "очисти" главу и тијело, а касније и ојача тело. Никола мора да ради на снази, дугује то тиму", поручио је тренер Денвера, уз грешку јер је помијешао Србију и Хрватску када је рекао да су изабраници Александра Ђорђевића на путу ка Рију елиминисали Италију после продужетака.

Јокић је сезону завршио са импресивном статистиком – 16.9 поена, 9.8 скокова и 4.9 асистенција по мечу.

Извор: РТС, Танјуг