latinica  ћирилица
25/04/2017 |  15:40 ⇒ 15:41 | Аутор: РТРС

Ђорђевић: Изузетно важна подршка Русије територијалном интегритету Србије

Министар одбране Србије Зоран Ђорђевић поручио је да је за Београд изузетно важна помоћ Москве у борби за очување територијалног интегритета и суверенитета на Косову и Метохији, посебно у вријеме све грубљег угрожавања српских националних интереса.
Зоран Ђорђевић (Фото:mod.gov.rs) -
Зоран Ђорђевић (Фото:mod.gov.rs)

Ђорђевић је на састанку са министром одбране Русије Сергејом Шојгуом истакао да, упркос појединим неумјесним изјавама које долазе из сусједства, Србија као највећа држава и лидер у региону наставља да буде промотер стабилности у том дијелу Европе, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Он је нагласио да је Србија посвећена војној неутралности и додао да напредак у приступним преговорима за пуноправно чланство у ЕУ никако не умањује сарадњу са Русијом.

Ђорђевић је захвалио Шојгуу за позив за учешће на Међународном војно-техничком форуму "Армија 2017", као и за свеукупну подршку коју Русија пружа Србији.

Двојица министара сагласили су се да Србија и Русија брижљиво штите своје односе дефинисане Декларацијом о стратешком партнерству и да се односи у области одбране унапређују упркос комплексном окружењу.

На састанку је било ријечи и о мигрантској кризи, чије посљедице Србија осјећа као транзитна земља.

Извор: СРНА