latinica  ћирилица
26/04/2017 |  10:54 ⇒ 12:23 | Аутор: РТРС

Пореска управа: Пријавите се за електронско достављање рачуна

Пореска управа Републике Српске још једном позива пореске обвезнике да се региструју на нову услугу електронског достављања рачуна за порез на непокретности, која им је доступна на интернет страници https://eusluge.poreskaupravars.org/.
Пореска управа Републике Српске - Фото: РТРС
Пореска управа Републике СрпскеФото: РТРС

Према посљедњим подацима, на ову нову и функционалну услугу Пореске управе Републике Српске од почетка мјесеца пријавило се пар хиљада пореских обвезника, а у наредним данима очекујемо да се на услугу електронског достављања рачуна за порез на непокретности пријави додатни број пореских обвезника, који ће на тај начин користити све њене погодности, неће имати потребу доласка на шалтере Пореске управе РС, а порески рачун за непокретности ће након регистрације на услугу моћи прегледати и преузети са било којег мјеста гдје постоји интернет конекција.

Подсјећамо да је Пореска управа Републике Српске почетком априла пустила у рад нову услугу електронског достављања рачуна за порез на непокретности пореским обвезницима. Сви порески обвезници који се региструју за ову нову услугу ће, када рачун буде креиран, на своју мејл адресу добити обавјештење да им је креиран порески рачун у електронском облику, који ће тада моћи прегледати и преузети.

Циљ електронског рачуна за непокретности је да се смање трошкови обраде података, затим ефикаснија, бржа и јефтинија достава рачуна за порез на непокретности, али и дигитална трансформација, односно да омогући да Пореска управа РС постане још ефикаснији сервис грађана. Ова услуга пореским обвезницима-власницима непокретности у Републике Српске, који живе у БиХ или иностранству, омогућава да једноставно кроз пар корака путем интернета имају увид у своје обавезе за порез на непокретности.

Иначе, пореским обвезницима који до 30.04.2017. године не преузму порески рачун у електронском облику, порески рачун ће се доставити у папирном облику, непосредно или путем поште.