latinica  ћирилица
26/04/2017 |  21:26 ⇒ 22:16 | Аутор: РТРС

Зворник: Промовисана књига афоризама "Висина дубине"

У Зворнику је вечерас промовисана књига афоризма "Висина дубине" Станислава Томића из Зворника.
Зворник: Промовисана књига афоризама "Висина дубине" - Фото: СРНА
Зворник: Промовисана књига афоризама "Висина дубине"Фото: СРНА

Томић је рекао да његова трећа књига "Висина дубине" има 600 афоризама, те да су обрађене различите теме - љубавне, социјалне, и политичке.

Истичући да се труди да кроз писање изгради сопствени стил, што је у афористици јако тешко, Томић је рекао да је у посљедње вријеме присутна репродукција писања у свим областима, па тако и у афористици.

Рецензент Вељко Рајковић из Подгорице навео је да се у књизи препилићу мисаони, духовити и сатирични афористички искази.

"Примат, ипак, имају сјајни домишљаји о мушко-женским односима, гарниранине виђеном оригиналношћу и духовитошћу која измамљује смијех до суза", написао је Рајковић.

Рецензент Миладин Берић из Бањалуке навео је да Томић нема омиљену тему и да је једнако добар када у афористичарском тону говори о политици, умјетности, љубави, мушко-женским и односима уопште.

Један од Томићевих афоризама гласи: "У Норвешкој је један одсто неписмених. Гдје све неће стићи наши људи, Боже драги".

Томић је добитник "Вибове награде" коју додјељује лист "Политика" за допринос српској сатири ауторима млађим од 35 година.

Овај Зворничанин, професор филозофије, написао је неколико хиљада афоризама, које је објавио у књигама "Зло, наопако и обрнуто", "Хватање мисли" и "Висина дубине".

Књига је изашла у издању београдске "Просвете".