latinica  ћирилица
28/04/2017 |  13:42 ⇒ 13:48 | Аутор: РТРС

Светозар Маровић мора у затвор

Предсједник Вишег суда у Подгорици Борис Савић одбио је жалбу осуђеног шефа будванске криминалне групе Светозара Маровића који је тражио одгађање одласка у спушки затвор, саопштено је из тог суда.
Светозар Маровић (Фото: rtcg.me) -
Светозар Маровић (Фото: rtcg.me)

Светозар Маровић осуђен за вишемилионске малверзације у општини Будва већ је требало да почне издржавање затворске казне, јер је которски Основни суд средином априла одбио његову молбу за одгађање одласка у спушки затвор.

У рјешењу предсједника которског суда Бранка Вучковића пише да Маровић није толико болестан да не може издржавати затворску казну.

Вучковић је такву одлуку донио након што је судско-медицински одбор Медицинског факултета у Подгорици доставио мишљење да је описане болести и посљедичне здравствене тегобе Маровића, могуће медицински збрињавати и у спушком затвору.

На то рјешење жалио се Маровићев бранилац, адвокат Здравко Беговић.

Некадашњи високи функционер ДПС-а хоспитализован је 7. априла на Институту за ментално здравље у Београду.

У ту клинику смјештен је само пар дана након што је из београдске клинике Свети Сава отпуштен релативно доброг здравственог стања.

Некадашњи предсједник државне заједнице Србија и Црна Гора раније је тужиоцима признао да је био шеф организоване криминалне групе која је оштетила буџет Будве за више десетина милиона евра и нагодио се са тужилаштвом око казне и робије.

По основу два споразума, укупно је осуђен на три године и 10 мјесеци затвора, 100.000 евра новчане казне, плаћање судских трошкова и наложено му је да врати држави више од милион евра.

Иако је рок за плаћање новчане казне истекао, казна му још није увећана за годину робије.

Из подгоричког Вишег суда су раније саопштили да ће му новчана казна бити замијењена затворском тек када се увјере да Маровић не намјерава да плати 100.000 евра у буџет, или да нема новца.

Извор: СРНА