latinica  ћирилица
02/05/2017 |  10:20 ⇒ 17:11 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Поражавајуће што породице убијених војника не могу у Добровољачку

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је поражавајуће и обесхрабрујуће што, након 25 година од злочина над припадницима ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву и 22 године од завршетка рата, породице жртава и представници институција Српске и борачких удружења, због безбједносних разлога, нису могли да оду на мјесто страдања и одају пошту невиним жртвама.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

"Војници који су се мирно повлачили нису никоме били ништа криви. Не смијемо дозволити да овај злочин падне у заборав", поручио је Чубриловић.

Он је напоменуо да се ради мира, стабилности и боље будућности земље мора утврдити ко је наредио, а ко извршио овај злочин, те да сви ти људи треба да буду изведени пред лице правде, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

"Тужна је чињеница да ни након 25 година од овог злочина нема судских процеса против одговорних за кукавичку ликвидацију војника у повлачењу, иако нема сумње да је то организован, планиран и осмишљен злочин", рекао је Чубриловић.

Он је још једном позвао надлежне правосудне институције БиХ да коначно процесуирају одговорне за убиства недужних војника.