latinica  ћирилица
05/05/2017 |  16:44 ⇒ 19:32 | Аутор: РТРС

Милинчић - Злоупотребљен лого агенције "Спутњик"; Амбасада Русије - Важно да се обезбиједи емитовање Параде на РТРС

Главни уредник руске агенције "Спутњик" у Србији Љубинка Милинчић изјавила је да овај медији никоме није уступио право на директан пренос параде поводом Дана побједе која ће бити одржана у уторак, 9. маја у Москви, па тако ни БН телевизији.
Злоупотреба Спутњика - Фото: Screenshot
Злоупотреба СпутњикаФото: Screenshot

"Не знам како се могао наћи наш лого на порталу РТВ БН и то ћемо морати да испитамо", нагласила је Милинчићева.

Коментаришући информацију коју је пренио портал РТВ БН да се врше притисци на руске медије у Републици Српској, Милинчићева је рекла да не може да говори о другим, али када је ријеч о агенцији "Спутњик" никада није било никаквих проблема.

"Мислим да смо медиј који је добродошао у Републици Српској. Институције у Републици Српској су се према нама понашале увек професионално и коректно, могу да кажем и пријатељски", истакла је Милинчићева.

Љубинка Милинчић (фото: Sputnik)

На ову тему реаговала је и амбасада Русије у БиХ

- Данас је за све нас главна тема прослава Дана Велике Побједе 9. маја! Знамо да се у БиХ и Републици Срспкој већина сјећа  тог датума.  Парада Побједе на Црвеном тргу у Москви је важан догађај за нас, који традиционално чекају тв гледаоци овдје, рекао је потпарол Амбасаде Русије у БиХ Антон Соколов.

- Што се тиче ситуације око компаније "Спутник Консалтинг" из Бањалуке, предлажемо да се вратимо овом питању касније, додао је Соколов и нагласио да је сада важно да се обезбиједи емитовање Параде на локалној телевизији која има максимални број гледалаца, а то јесте РТРС.

Извор: РТРС/Срна