latinica  ћирилица
13/05/2017 |  16:36 ⇒ 14/05/2017 | 13:41 | Аутор: РТРС

Мостар: Петоро мртвих у паду школског авиона (ВИДЕО)

Пет лица је погинуло у паду мањег школског авиона у Мостару. Погинули су пилот, млађи мушкарац и троје дјеце.
Пао мањи авион код Мостара (фото: Vijesti.ba) -
Пао мањи авион код Мостара (фото: Vijesti.ba)

Директор Аеродрома Марин Распудић рекао је да је погинуло двоје дјеце радника Аеродрома у Мостару. Авион се срушио у јужном дијелу града код Алуминијумског комбината. Несрећа се догодила на аеромитингу.

Истрагу о узроцима несреће од полиције Херцеговачко-неретванског кантона преузима Тужилаштво БиХ. Вршилац дужности главног тужиоца БиХ Гордана Тадић наредила је спровођење свеобухватних истражних радњи у којима ће учествовати надлежне институције да би се утврдиле све околности у вези са несрећом.

Из Тужилаштва БиХ је најављено да ће Тадићева данас стићи на мјесто увиђаја. 

Замјеник директора Дирекције за цивилну авијацију БиХ Маринко Шимуновић изјавио је да не зна колико ће трајати истрага о узроцима авионске несреће код Мостара.

- Логично би било да истрага буде завршена у року од 30 дана, али ми не можемо у овом тренутку рећи шта све треба узети у обзир и које елементе треба истражити. Када је ријеч о летјелицама које су старије у регистру, онда су могуће и неке друге околности - рекао је Шимуновић.

Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић поводом авионске несреће, упутио је телеграм саучешћа породицама погинулих.