latinica  ћирилица
14/05/2017 |  13:26 ⇒ 14:22 | Аутор: РТРС

Дарко Младић: Мектић се подсмјехује жртвама сопственог народа

Син генерала Ратка Младића, Дарко Младић оцијенио је данас да се министар безбједности БиХ Драган Мектић вицем о првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу и генералу Младићу у суштини подсмјехивао жртвама сопственог народа.
Дарко Младић -
Дарко Младић

- Жалосно је да функционер из СДС-а на тако одговорном мјесту у власти у БиХ демонстрира такав однос према предсједнику Републике Српске и команданту Војске Републике Српске из периода када се та Република стварала. Очигледно је да је господин Мектић пропустио одличну прилику да паметно ћути - рекао је Дарко Младић Срни, коментаришући Мектићев иступ.

Младићев син сматра да нико не може више да у вицу увриједи ни предсједника Караџића ни генерала Младића, јер су они одавно у срцу народа за чију су се слободу борили, али да је жалосно што се "кадар из СДС-а са тако одговорног мјеста подсмјехивао жртвама сопственог народа".

- До сад сам мислио да он /Мектић/ од осталих одговорних и важних ствари нема времена да се бави истраживањем злочина над српским народом, али волио бих да дио те енергије коју троши на препричавање вицева које чује од странаца у БиХ и по нашим форумима, усмјери на истрагу о злочинима почињеним над нашим народом који до дан данас нису расвијетљени и те наше жртве до данас нису добиле правду - поручио је Дарко Младић.

Он је оцијенио да је Мектић увриједио и сиријски народ, чију су несрећу произвеле исте архитекте које стоје и иза несреће кроз које су прошли народи на простору бивше Југославије.

- Оно што ми сви знамо са ових простора, он је тим својим вицем увриједио и јадни сиријски народ који сада страда тамо, а сви знамо да архитекте те њихове несреће, као и наше овдје, нису ни Радован Караџић ни Ратко Младић, него нису уопште са ових простора. Исте су архитекте и у нашој, заједничкој несрећи свих народа са ових простора као и сада у сиријској несрећи - закључио је Дарко Младић.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић јуче је на сједници Предсједништва СДС-а у Бијељини испричао виц у којем је на непримјерен начин помињао првог предсједника Републике Српске Радована Караџића и генерала Ратка Младића, што су медији касније објавили.

Извор: СРНА