latinica  ћирилица
15/05/2017 |  08:22 ⇒ 08:24 | Аутор: РТРС

Велики преокрет Голден Стејта против Спарса (ВИДЕО)

Кошаркаши Голден Стејт вориорса савладали су код куће екипу Сан Антонија са 113:111 и повели са 1:0 у финалној серији западне конференције. Побједу "Ратника" обиљежила је повреда кључног играча противника, Кавај Ленарда, након које су успјели да сустигну дефицит од 25 поена разлике.
Играчи Голден Стејта (фото: Twitter @ESPNNBA) -
Играчи Голден Стејта (фото: Twitter @ESPNNBA)

Најефикаснији у побједи Голден Стејта били су Стеф Кари са 40 и Кевин Дурент са 34 постигнута поена.

11 поена, десет ухваћених лопти имао је Пачулиа док је Грин имао девет поена, седам ухваћених лопти и седам асистенција.

Најрасположенији у гостујућој екипи били су Олдриџ са 28 као и Ленард са 26 постигнутих поена.

"Мамузе" су сјајно ушле у меч, прије свега дефанзивно, лимитирајући најбољи напад лиге на само 16 поена у првој, а потом и 26 у другој четвртини.

У нападу нису имали пуно проблема па су до полувремена постигли 62 поена и имали чак 25 поена предности.

Кључни моменат утакмице догодио се у трећој четвритини, када је најбољи играч Сан Антонија, Кавај Ленард, повредио зглоб лијеве ноге након шута.

Од тог момента се игра Сан Антонија распала, док су на другој страни, тај моменат искористили Стеф Кари и Кевин Дурент ушавши у одличан ритам.

До краја се гледала веома неизвјесна утакмица са доста тактичких надмудривања, али је Голден Стејт успио да искористи енергију публике и моментума као и одличне партије својих индивидуалаца и преломи меч у њихову корист.

"Ратници" су уписали прву побједу пред својим навијачима, наредни меч игра се у уторак и екипа Голден Стејта је поново домаћин.

Побједник серије је екипа која прва оствари четири побједе.

Извор: Б92