latinica  ћирилица
16/05/2017 |  08:11 | Аутор: РТРС

Измаглица смањује видљивост на подручју Кнежева

На већини путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ возила саобраћају редовно, док киша пада на подручју Бањалуке, те Кнежева, гдје измаглица и ниска облачност смањују видљивост.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој возила саобраћају без посебних ограничења, по мјестимично мокрим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Ради постављања расвјете на прикључној рампи на ауто-путу измијењен је саобраћаја на магистрачном путу М-16, Градишка-Бањалука, у мјесту Клашнице.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор- Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17.

У току је изградња вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, због чега је петља "Маховљани" затворена за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

У току је изградња кружног тока у Милићима, због чега је измијењен режим саобраћања на раскрсници магистралног пута М-19, дионице Коњевић Поље-Милићи и регионалног пута Милићи-Зелени Јадар.

Због радова на магистралном путу М-4, дионице Приједор-Ламовита, Козарац-Ламовита, Ламовита-Ивањска и Ивањска-Шарговац доћи ће до измјене режима саобраћаја.

На дијелу магистралног пута М-6 кроз Требиње у току је санација коловоза због чега ће теретни саобраћај из правца Љубиња бити усмјераван на кружном току десно, па преко Улице требињских бригада и Каменог моста према Билећи, а из правца Билеће лијево преко Каменог моста и Улицом требињских бригада.

На дионици пута Брчко-Лончари у насељу Горице измијењен је саобраћај због радова.

Због бушења и минирања терена на магистралном путу М-5, дионица Рогатица-Устипрача, у мјесту Дуб долази до повремених обустава у трајању од пет до 15 минута.

Деминерски радови изводе се на регионалном путу Р-453 Сребреница-Скелани, у мјесту Крагљиводе, па се саобраћај од 8.00 до 16.00 часова обуставља 30, а пропушта 10 минута.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и Р-476, дионица Укрина-Горња Вијака, возила због активираног клизишта саобраћају наизмјенично једном траком.

Саобраћај је на магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ /Шћепан Поље/ забрањен за сва возила тежа од 16 тона.

На подручју Федерацији БиХ возила саобраћају без ванредних ограничења, а коловози су претежно мокри или влажни, док је интензитет саобраћаја појачан у градским центрима.

У току је деминирање терена на магистралном путу М-20 Требиње-Иваница па од 7.00 до 17.00 часова долази до повремене обуставе саобраћаја.

Због радова саобраћај је успорен на ауто-путу А-1 дионице Сарајево запад-Лепеница у близини тунела Игман и Зеница Југ-Какањ у мјесту Доњи Тичићи, као и магистралним путевима Јабланица-Мостар и Бугојно-Купрес.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања, а због радова на подручју Хрватске повремено се на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања формирају дуже колоне возила.

Извор: Срна