X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
19/05/2017 |  12:12 ⇒ 12:54 | Аутор: РТРС

Бијељина: Промоција књиге Ратка Дмитровића "Крст на Крижу" (ВИДЕО)

У бијељинској Библиотеци "Филип Вишњић" одржана је промоција књиге Ратка Дмитровића "Крст на Крижу" , који је својеврсни "водич за боље разумијевање српско-хртватских односа" . Дмитровић је донедавно обављао функцију директора Вечерњих новости , а у богатој новинарској каријери , између осталог, био је и дугогодишњи дописник београдске Политике из Загреба.
Промоција књиге - Фото: РТРС
Промоција књигеФото: РТРС

За књигу "Крст на Крижу" Ратка Дмиторвића, Милован Витезовић је, као један од рецензената, навео да то није књига оптужби, већ књига истина. Писана је ,каже, да се сачувају за оне "који заборављају брзином свјетлости", за оне склоне националној амнезији. Српско-хрватске односе Дмитровић тумачи првенствено кроз призму религије.

"Крст на крижу" је врло обимна документација из богате новинарске биографије Ратка Дмитровића који је рођен у Хрвтаској у Костајници, а право и новинарство студирао у Београду и Загребу. Био је дописник из Загреба београдских листова Политика и НиН , а почетком рата долази у Београд, гдје је, између осталог, радио на РТС.

Донедавно је био директор и главни уредник компаније "Новости".