latinica  ћирилица
22/05/2017 |  08:10 ⇒ 09:13 | Аутор: РТРС

Гашић на челу БИА

Бивши министар одбране Братислав Гашић сутра преузима нову дужност - одлази на чело Безбједносно информативне агенције, пишу београдски медији.
Братислав Гашић на прес конференцији - Фото: СРНА
Братислав Гашић на прес конференцијиФото: СРНА

Та информација је синоћ потврђена Вечерњим новостима у врху Српске напредне странке. Тиме се и формализује повратак Гашића на јавну политичку сцену, што је недавно најавио и премијер Александар Вучић, додају Новости.

Тај лист пише да се помињало да би Гашић требало да иде на мјесто секретара за националну безбједност или да се врати на неку високу функцију у Министарству одбране.

Гашић ће пред собом имати важан задатак- да "утегне" службу безбједности и да ради на њеној што бољој координацији са војним службама ВБА и ВОА, као и са Министарством унутрашњих послова, пише Ало који је такође објавио ову информацију.

Подсјетимо, Гашић је смијењен са функције министра одбране након увреде новинарке Б92, а премијер Вучић је тада рекао да, иако је задовољан његовим радом, не може да га амнестира због тог скандала.

Иначе, Гашић важи за једног од најближих Вучићевих сарадника, а био је и веома активан у његовом изборном штабу на недавним предсједничким изборима.

Извор: Танјуг