latinica  ћирилица
22/05/2017 |  16:33 | Аутор: РТРС

Китаровић: Чести избори нису добри...

Хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић изјавила је да није против превремених парламентарних избора, али да чести избори не доприносе стању у земљи.
Колинда Грабар Китаровић - Фото: АП
Колинда Грабар КитаровићФото: АП

На питање да ли у Хрватској након локалних слиједе и ванредни парламентарни избори хрватска предсједница је рекла да не жели да спекулише јер предстоји други круг и у великим градовима је ситуација неизвјесна, поготово Загребу и Сплиту, пренијела је регионална телевизија Н1.

"Могу једино да поновим да се морамо сви одговорно понашати. Избори сваких осам-девет мјесеци не доприносе стању у земљи нити политичком рејтингу Хрватске. Притом се не изјашњавам против пријевремених избора. Расписаћемо их ако се Сабор распусти, уколико Влада да оставку или изгубе повјерење", рекла је предсједница Хрватске.

Она је међутим додала и да "није угодно радити у тим околностима".

"Цијело вријеме смо у кампањи и све што учините се интерпретира у оквирима те кампање. Блокирани сте па не можете радити свој посао како треба. Надам се даљној стабилности Хрватске, да зацементирамо привредни раст који имамо и да Хрватска настави да излази из рецесије у којој је била", додала је Грабар Китаровић.

На питање да ли ће тражити нове разговоре са челницима странака на Пантовчаку Грабар Китаровић је одговорила да хоће "ако се буде одуговлачило, уколико у разумном року не буде рјешења".

На питање шта је разуман рок, она је додала да је то неколико дана након локалних избора јер "једноставно нема времена за чекање".

Извор: Бета