latinica  ћирилица
24/05/2017 |  10:03 ⇒ 18:03 | Аутор: РТРС

Приједор: Сахрањен Драго Тадић (ВИДЕО)

У Приједору је данас сахрањен замјеник градоначелника и предсједник Градског одбора СНСД-а, Драго Тадић.
Милорад Додик -
Милорад Додик

Претходно је у сали Позоришта Приједор одржана комеморација.

У Књигу жалости уписали су се предсједник Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик и лидер ДНС-а Марко Павић.

Књига жалости

Додик је на комеморацији изјавио да је Тадић у овој странци обављао значајне дужности одборника, посланика, па све до замјеника градоначелника Приједора и да је у доста сложеним околностима водио приједорски одбор СНСД-а.

"Он је био тих и ненаметљив човјек, никада бучан. Једино што је бучно било у његовом животу јесте био начин како је отишао изненада и то нас је све затекло, а поготово мене, јер смо имали низ договора како даље да се крећемо. Памтићу га као доброг човјека који је волио Приједор, Републику Српску и борце Републике Српске и човјека који није одустајао од базичних вриједности у политици и животу", навео је Додик.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изјавио је да је смрт његовог замјеника Драге Тадића ненадокнадив губитак како у локалној администрацији, тако и у граду уопште.

"Драго је био човјек и један од вјесника разума и истине који је цијели живот заложио у борбу за права грађана Приједора и Републике Српске, и ми ћемо наставити са пројектима и идејама које смо заједно планирали у будућности да реализујемо", нагласио је Ђаковић.

Окупљенима се обратио и члан Извршног одбора Градског одбора СНСД-а Приједор Владо Рељић, који је евоцирао успомене на заједничке дане проведене у дјетињству, младости, на радном мјесту у Рудницима жељезне руде /РЖР/ "Љубија", те и касније, током изградње Републике Српске, па све до Тадићеве изненадне смрти.

Комеморацији у препуној сали Позоришта Приједор присуствовали су бројни представници политичког и друштвеног живота овога града и Републике Српске.

Тадић је преминуо у понедјељак у 58. години.

Био је замјеник градоначелника и предсједник Градског одбора СНСД-а.Каријеру је почео 1982. године обављајући руководеће функције у Руднику жељезне руде Љубија. У периоду од 2005. до 2010. године обављао је функцију начелника Одјељења за стамбено-комуналне послове у граду Приједору.

Члан СНСД-а је од 1998. године, и као члан странке на Локалним изборима три пута је биран за одборника у Скупштини града Приједора, док је у два наврата на Општим парламентарним изборима биран за посланика у Народној скупштини Републике Српске. Оd 2009. године био је предсједник Градског одбора СНСД-а Приједор.

Тадић је био ожењен и отац троје дјеце.