latinica  ћирилица
24/05/2017 |  19:51 | Аутор: РТРС

Чавић: Оптимистично улазимо у изборну годину

Предсједник Народног демократског покрета Драган Чавић поручио је данас да ова странка са својим партнерима СДС-ом, ПДП-ом, СРС и другим партијама са којима дјелује, оптимистично улази у наредну изборну годину.
Драган Чавић - Фото: СРНА
Драган ЧавићФото: СРНА

Чавић вјерује да ће идуће године политичка порука Савеза за промјене добити афирмацију међу грађанима Републике Српске.

"Ствари се морају мијењати, промјене у друштву су неминовне, али морају доћи нормално у изборном циклусу", рекао је Чавић у Новом Граду, гдје је обиљежена крсна слава НДП-а - Свети Ћирило и Методије.

Чавић каже да је НДП најјачи критичар политике власти и да од тога неће одустати, иако није лако бити у опозицији толике године.

Када је ријеч о предстојећем изјашњавању Народне скупштине о повјерењу Влади Републике Српске Чавић каже да то питање види из два угла - први је технички и односи се на потребан број гласова, а други је суштински, битнији, какви су аргументи за ту иницијативу.

"Ово је потпуно уставна иницијатива за коју постоји довољан број гласова у Народној скупштини, према Пословнику о раду, да би се она нашла на дневном реду", рекао је Чавић.

Генерални секретар НДП-а Никола Кужет каже да су у току активности у вези са унутрашњом реорганизацијом странке. "Странка је стабилна и брзо улазимо у преговоре са нашим коалиционим партнерима, чланицама Савеза за промјене, о наступу на изборима 2018. године", рекао је он.

Кужет је навео да постоји велико интересовање мањих странака које желе да преговарају о заједничком наступу на наредним изборима.

Прослави крсне славе НДП-а у Новом Граду присуствовали су и предсједници СДС-а Вукота Говедарица и СРС Републике Српске Миланко Михајилица, те генерални секретар ПДП-а Перица Бундало.

Извор: Срна