latinica  ћирилица
26/05/2017 |  18:20 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Додик: Министар Трнинић изиграо повјерење СНСД - а

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас у Требињу да ће ова странка првом приликом повући подршку министру саобраћаја и веза Српске, Неђи Трнинићу, јер је изиграо њихово повјерење.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је рекао да су се неки људи "заиграли у министарству", додајући да је Трнинић и као предсједник ДНС-а у Братунцу изиграо повјерење СНСД-а на локалном нивоу.

"Чињеница је да је СНСД на локалним изборима у Братунцу остао без свог кандидата и подржао кандидата ДНС-а, а касније ДНС је направио неку другу скупштинску већину. Данас СНСД од 13 потребних мандата у локалној скупштини има 12, а ДНС четири одборника која су се приклонила СДА и СДС-у", навео је Додик.

Он је поручио Трнинићу да тако не може да ради са СНСД-ом.

"Са 29 гласова СНСД-а изабран је за министра у Влади Републике Српске и ми ћемо првом приликом повући нашу подршку", рекао је Додик и додао да су информације које је данас сазнао у Братунцу потпуно дисквалификовале Трнинића.

Додик је најавио да ће о свему разговарати са предсједником ДНС-а Марком Павићем. На питање новинара да ли ће бити реконструкције Владе Републике Српске, Додик је одговорио да то није његов посао, већ премијера, али да се о томе не размишља.

"Одлазак једног или два министра није реконструкција", рекао је Додик.

Извор: СРНА