latinica  ћирилица
29/05/2017 |  09:13 ⇒ 10:13 | Аутор: РТРС

Влајки: Опозиција се распада брзином свјетлости

Универзитетски професор и предсједник Партије економске и социјалне правде, Емил Влајки, сматра да се опозиција у Републици Српској распада брзином свјетлости.
Емил Влајки - Фото: РТРС
Емил ВлајкиФото: РТРС

Он сматра да је предсједник Републике Српске Милорад Додик синоним за оно што је Српска данас у политичком смислу, те да је у интересу свих да и даље опстане на политичкој сцени, саопштено је из ове политичке партије. Оцијенио је да се и у владајућој коалицији дешавају поремећаји, али да они нису тектонски јер је Додик и даље неприкосновен у народу па је коалиционим партнерима профитабилније бити уз Додика до краја мандата, него без њега.

Влајки истиче да би, можда, било добро да буде промијењено неколико министара у Влади Српске како би неко видио да опозиција, ипак, постоји и да би се спасила од тоталне пропасти.

"Ипак, не дај Боже да, усљед неких бизарних калкулација, својствених само БиХ сцени, Влада падне. Челници СДС-а, ПДП-а и чавићевци би се љуто похрвали између себе, спорећи се ко је за то најзаслужнији и више не би било опозиције", навео је Влајки.

Он тврди да опозиција, која се распада брзином свјетлости, настоји да се прегрупише у функцији избора наредне године али да почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић, који хоће да буде предсједник Републике Српске, има огроман проблем - нема довољно својих гласача па настоји бити већи додиковац од самог Додика.

"Ствар је у томе, што му партија ПДП и није бог зна шта, па прави коалициони уговор са странком Драгана Чавића НДП-ом. Тако се опозиција, уз нешто сиће са стране, распала на два блока - СДС и Иванићева конструкција", сматра Влајки.

Извор: СРНА