latinica  ћирилица
29/05/2017 |  09:16 | Аутор: РТРС

Гењац: СДА припремила свој приједог измјена Изборног закона БиХ

Предсједник Главног одбора СДА, Халид Гењац, најавио је да ће та странка у наредних десетак дана у парламентарну процедуру упутити приједлоге измјена и допуна Изборног закона БиХ.
Халид Гењац (Фото:bportal.ba) -
Халид Гењац (Фото:bportal.ba)

Гењац је за "Независне новине" потврдио да у вези са поменутим измјенама Изборног закона постоје два питања која се тичу Дома народа Парламента Федерације БиХ, те једно о нужним интервенцијама у Уставу ФБиХ.

Навео је да се СДА, приликом израде приједлога измјена Изборног Закона БиХ, бавила попуњавањем Клуба Срба у Дому народа Парламента ФБиХ јер, до сада није било довољно Срба изабраних у скупштинама кантона. Сматра да је ово питање важно, јер се мора осигурати конституисање Дома народа Парламента ФБиХ, од чега зависи именовање извршне власти у ФБиХ и формирање Дома народа БиХ.

На питање да ли ће то задовољити ХДЗ, који нуди своја рјешења у вези са Изборним законом БиХ, Гењац је рекао да рјешење СДА није подложно томе да ли задовољава некога већ да ли је у складу са Уставом ФБиХ и Европском конвенцијом о људским правима што, према његовм ријечима, не садржи приједлог ХДЗ-а.

Извор: Независне новине